229 גולשים קראו מאמר זה | 0 תגובות פורסמו
קונדומים הם אמצעי מניעה יעיל ביותר המשמש כמחסום פיזי למניעת רבייה אנושית ומחלות המועברות במגע מיני (STD). הם חלק חשוב בכל תוכנית לבריאות מינית, ומגנים על שני בני הזוג מפני שורה של מחלות והריון פוטנציאלי. במאמר זה נבחן מהם קונדומים, כיצד הם פועלים ונספק כמה טיפים מועילים לשימוש יעיל בהם.
הכירו את קונדומים
קונדום הוא מכשיר מחסום דק בצורת נדן, העשוי מחומרים שונים המונחים מעל הפין במהלך יחסי מין. קונדומים מספקים מחסום פיזי להעברת מחלות מין ומסייעים במניעת הריון לא רצוי.
המילה "קונדום" באה מהמילה הלטינית conduce, שמשמעותה "להפגיש". האזכור הידוע הראשון של קונדומים מיוחס לקיסר הרומי, יוליוס קיסר, שרשם אותם לחייליו כדי למנוע התפשטות מחלות.
קונדומים כאמצעי מניעה
קונדומים הם אחת הצורות הפופולריות והנפוצות ביותר של אמצעי מניעה כיום. למעשה, בשנת 1971, מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) אישר לראשונה את השימוש בקונדומים כאמצעי מניעה. כיום, ישנם סוגים רבים של קונדומים הזמינים בשוק, החל מדגמי לטקס מסורתיים ועד קונדומים מעור בעלי חיים.
בשימוש נכון, קונדומים יעילים ב-98% במניעת הריון. יש להם גם את היתרון הנוסף של היותם השיטה היחידה של אמצעי מניעה המספקים גם הגנה מפני מחלות המועברות במגע מיני, כולל HIV.
קונדומים ובריאות מינית
חשוב לדעת כי קונדומים יגנו עליכם רק אם תשתמשו בהם נכון. שימוש לא נכון או שימוש לרעה בקונדומים עלול לפגוע ביעילותם במניעת הריון ומחלות מין. כדי להשתמש בקונדומים ביעילות, הקפידו תמיד:
•בדוק את תאריך התפוגה על החבילה.
• בדקו את הקונדום לאיתור סימני בלאי או נזק.
• יש למרוח את הקונדום לפני כל מגע באיברי המין ולהשתמש רק בחומרי סיכה על בסיס מים או סיליקון.
• בחר גודל קונדום שמתאים לאיבר המין של בן זוגך בצורה נוחה.
• לעולם אין לעשות שימוש חוזר בקונדום ולהקפיד להשליך אותו כראוי לאחר השימוש.
מסקנה
קונדומים הם צורה אמינה של אמצעי מניעה המספקים הגנה מפני הריון ומחלות מין. שימוש לא נכון או לא נכון בקונדומים עלול להפחית את יעילותם, לכן הקפידו תמיד להשתמש בהם נכון. אם יש לך שאלות או חששות לגבי השימוש בקונדום, אל תהסס לדבר עם איש מקצוע בתחום הבריאות.
שאלות נפוצות
ש: עד כמה קונדומים יעילים במניעת הריון?
תשובה: בשימוש נכון, קונדומים יעילים ב-98% במניעת הריון.
ש: האם קונדומים יעילים ב-100% במניעת מחלות מין?
ת: בעוד קונדומים מציעים את ההגנה הטובה ביותר מפני מחלות מין, הם אינם יעילים ב -100%. מחלות מין מסוימות, כגון הרפס ו- HPV, עדיין יכולות להתפשט באמצעות מגע עור לעור גם כאשר נעשה שימוש בקונדום. תמיד חשוב לתרגל מין בטוח ולהיבדק באופן קבוע על מנת להגן על עצמך מפני מחלות מין.